Concentracions dissabte 11 i diumenge 12 de febrer

Per l’educació pública, cap retallada.

Amb aquest lema, volem fer sentir la nostra veu davant de les retallades que afecten sectors claus de la nostra societat com és l’educació dels nostres fills i  filles. En la situació actual de greu crisi econòmica, ens hem d’oposar fermament davant de qualsevol política que vagi en detriment de tots els serveis públics, ja que això provoca que el pes de la crisi recaigui sobre les esquenes dels sectors més desafavorits. El pressupost d’Ensenyament de la Generalitat per al 2012 és inferior al del 2007, malgrat el creixement de 150.000 alumnes més. Des de la FaPaC fem una crida a les AMPA i al conjunt de les famílies a participar-hi activament. Denunciarem els efectes negatius d’aquestes retallades sobre el model educatiu públic, que afecten les polítiques educatives, socials i laborals i vulneren drets que posen en perill la igualtat d’oportunitats, la cohesió social i, per tant, el futur dels nostres infants i joves.

Fem una crida a que participeu en aquesta acció de protesta, dissabte 11 de febrer a partir de les 17:00h, a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

Més informació als següents enllaços:

Associacions de Pares i Mares contra les retallades

Manifest contra les retallades

Podeu trobar l’esdeveniment també a Facebook.

I més informació sobre tot el moviment a la pública es mou.

Concentració l’Escola en Català.

Concentració d’Escola en Català el diumenge 12 de febrer  a les 12:00h davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (Pg Lluís Companys 14-16 Barcelona)-

Amb el lema Aturem les sentències judicials contra el català a l’escola, es vol defensar, entre altres punts, que:

La immersió lingüística a les escoles garanteix l’aprenentatge del català i beneficia especialment a tots els que no el tenen com a llengua materna, i d’aquesta manera afavoreix la igualtat d’oportunitats i la cohesió social; a més el sistema d’immersió lingüística és un model educatiu l’èxit del qual ha estat avalat per les instàncies europees

“El sistema d’immersió lingüística no implica cap greu cap al castellà, ni impedeix que els nous catalans la seva llengua dels quals no sigui el castellà, el puguin aprendre atesa l’amplitud del seu ús social; de fet, el 99% de la població catalana l’entén i el 96,4% el sap parlar (IDESCAT 2007)”

Us deixem aquí el Manifest pel català a l’escola complet, i també el Manifest dels nous catalans en defensa de la immersió lingüística,  per poder comprendre millor la problemàtica suscitada arrel de les sentències judicials contra el català a l’escola.

Podeu seguir l’esdeveniment a Facebook

Més informació als següents enllaços:

Escola en català

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies