Informació sobre la reunió del 9 de maig amb la regidoria d’educació sobre l’estat de les obres

El passat dia 9 a les 17,30h a la seu de l’ajuntament al carrer Girona 10 es va mantenir una reunió amb la regidoria d’educació sobre l’estat de les obres.
Van ser convocades 7 Ampes, 5 dels quals tenens pendents obres de rehabilitació o subtitució dels seus edificis, i les altres 2 obres de nova construcció. Els convocats erem l’Ampa de l’escola Frederic Mistral, del Milagros Consarnau, del Bernat Metge, del Busquets i Punset, del Joaquim Ruyra, de l’Ernest Lluch i la del Paco Candel. Encara que no tothom va ser present,  sí que va haver una bona representació de les ampes.
Per part de l’Ajuntament van assistir el Tinent d’Alcalde d’Educació en Lluís Esteve i la Cap de Servei d’Educació la Teresa Sambola i alguns altres membres de l’equip de la Regidoria d’Educació.
El contingut de la reunió va ser el següent:
Ens posen en antecedents i ens expliquen que als anys 80, degut a un gran procés migratori, la població va augmentar tant que van haver de construir urgentment 11 centres escolars a la nostra ciutat. Els materials i el tipus de construcció van ser de qualitat inferior i es va acordar que serien edificis provisionals amb una vida útil de 10-15 anys. Cap a l’any 97 aquests edificis van començar a deteriorar-se i calia, en compliment dels acords mantinguts amb la Generalitat, reformar-los de forma integral o bé construir els definitius, enderrocant els provisionals. Aquestes obres es van anar postposant i, a força de reclamar al Departament d’Ensenyament, alguns es van anar arreglant.
En l’actualitat queden 5 edificis per rehabilitar de 5 escoles públiques i 2 per construir, una d’elles la nostra. L’Ajuntament ha seguit reclamant els projectes i les inversions per tots ells i, finalment, al 2008 van signar un acord en el que la Generalitat es va comprometre a tenir-los tots acabats amb data 31-12-2011, que més tard es va ampliar el termini fins el 31-12-2012. El canvi de govern de la Generalitat i l’actual situació econòmica, han estat els arguments que han donat des de la Generalitat per justificar l’incompliment d’aquests acords.
Les competències de l’Ajuntament a més de proporcionar personal de consergeria als centres, és fer les obres de manteniment i reparació que calgui. En edificis que estan deteriorats està resultant molt car i poc efectiu, ja que el que s’arregla per un costat es deteriora i malmet per l’altre. L’Ajuntament està assumint despeses que ells mateixos qualifiquen de llençar els diners, però que no els queda més remei que invertir per garantir uns mínims.
Ens informen que en els actuals pressupostos de la Generalitat NO s’inclouen partides per la rehabilitació ni per la construcció de centres d’ensenyament.
És per aquest motiu que l’agrupació PSC-IU vol presentar al ple de l’Ajuntament una moció per tal d’exigir a la Generalitat el compliment dels compromisos. Ens demanen recolzament ciutadà amb l’assistència als plens, intervenció en els mateixos, participació en les convocatòries de la marea groga, etc.
Ens faran arribar informació sobre els plens on es tractin temes d’educació que ens afectin i ens animen a assistir conjuntament les 7 ampes afectades. Per altra banda ens ofereixen suport en les mobilitzacions i accions que vulguem realitzar. Han recalcat que volen que treballem junts per aconseguir un objectiu comú.
També han comentat que durant els últims 4 anys, gràcies a la inversió en educació, plans d’entorn, sisena hora i altres programes educatius s’ha aconseguit un augment del 14% en la qualitat de l’educació a primària (el rendiment a 6è de primària ha passat d’un 72 a un 83) i un 8% a secundària. Per tant, estan plenament convençuts que les inversions en educació són absolutament útils i necessàries, i estan en contra de les retallades.
Finalment, ens han avançat les novetats pel proper curs:
– Hi haurà 27 alumnes per aula.
– Els professors hauran de treballar 1 hora lectiva més a la setmana.
– No es cobriran les substitucions del personal docent fins el 1oè dia lectiu.
– A secundària es redueix l’assistència al centre a les tardes o es compacta l’horari.
Els representants de cada Ampa ens vam comprometre a mantenir-nos en contacte i organitzar-nos per tirar endavant les accions necessàries per mostrar la nostra disconformitat amb l’incompliment dels acords i exigir que es planifiqui un calendari de projeccions i execucions de les obres.

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies