Escurçament del termini de substitució de mestres d’infantil

Benvolgudes famílies,

us fem arribar aquesta informació sobre les substitucions de les baixes de mestres que ens arriba des del col·lectiu Badalona es mou.

***********************************************************************

samarreta marea groga

Ahir, dimecres 6 de febrer, la Consellera d’Ensenyament, la Sra. Irene Rigau, va anunciar que modificarà a partir de setmana santa el termini per a que les baixes del professorat siguin cobertes per mestres o professors/es substituts i substitutes. Va anunciar que les baixes de mestres d’educació infantil seran substituïdes des del primer dia. Les d’educació especial i de mestres tutors o tutores (no d’especialitat) de la primària, al sisè dia. En el cas de la secundària, la primera baixa que coincideixi amb una altra al mateix centre serà substituïda el primer dia.

Aquest canvi en el sistema de substitucions de les baixes del professorat no és una mostra de sensibilitat de la consellera envers la tasca dels centres educatius ni envers el dret dels infants a rebre una educació de qualitat. No, no ens enganyem.
Aquest canvi és fruit de la lluita constant i diària que AMPAs, docents, centres educatius, col·lectius de professorat interí… portem realitzant des de mitjans del curs passat, quan es va començar a aplicar aquest nefast sistema de substitucions.

 

Si no fos per totes les famílies d’arreu de Catalunya que s’han plantat i han dit prou a la consellera; si no fos per totes les direccions que han denunciat la situació dels seus centres; si no fos per tots els cartells que s’han penjat a la porta dels centres denunciant la falta de professorat; si no fos per totes les cadenes humanes, cassolades, manifestacions i concentracions de la comunitat educativa denunciant la precarització del sistema educatiu; si no fos pel ressò que totes aquestes accions han tingut en els mitjans de comunicació… ahir la consellera no hauria anunciat cap modificació en el sistema de substitucions de les baixes de docents d’educació infantil, primària i secundària.

Per tant, hem de felicitar-nos: famílies, docents, i tots aquells col·lectius que treballem diàriament per mantenir i preservar uns serveis públics de qualitat. Ahir vam comprovar que tot l’esforç, tota la feina, tota la col·laboració i tota la unió que hem demostrat fins ara no han estat en va i que anem pel bon camí. Un camí, però que és llarg i feixuc, i del que encara ens queda un bon tros per recórrer. Ànims i gràcies a tots i a totes per fer possible que aquest cop les coses canviïn per millorar.

 

Podeu llegir la notícia clicant aquí.

 

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies