Participació de l’AFA Paco Candel en el projecte Famílies amb veu

“Famílies amb veu” és un projecte complex i innovador que vol conèixer i enfortir el moviment de pares i mares que s’organitzen en relació amb l’escola. Conèixer a través d’un procés de recerca i enfortir mitjançant un procés participatiu. Tot plegat amb l’objectiu últim de redactar un llibre blanc que marqui el full de ruta de la participació de les famílies en el sistema educatiu amb l’horitzó 2030.

En aquests moments s’està iniciant el procés participatiu, que inclou un diagnòstic del moviment de mares i pares implicats en educació, i on es treballarà sobre els reptes de la participació de les famílies en la governança del sistema educatiu per tal d’elaborar propostes compartides.

Al web aniran penjant els resultats de la recerca i hi trobareu més informació sobre el procés participatiu, així com experiències d’AMPA, proposta d’activitats, veus amb nom propi i altra informació d’interès. Us animem a fer-hi una visita: www.familiesambveu.cat

Es pot seguir el projecte a través de Facebook https://www.facebook.com/pages/Fam%C3%ADlies-amb-veu/261243567342729 i Twitter @familiesambveu

L’AFA Paco Candel ha col·laborat en el projecte “Famílies amb veu” responent una enquesta dirigida a AMPA. S’ha aconseguit que més de 1.200 AMPA de Catalunya participin en l’enquesta. Una xifra rècord que permetrà conèixer com són les AMPA catalanes, quines són les necessitats, la relació amb el centre i l’entorn, i com s’estructura la participació de les famílies del centre en general.

A partir d’ara, trobareu un enllaç directe al projecte Famílies amb Veu, clicant sobre la icona logodel menu dret de la pantalla. D’aquesta manera, els pares i mares de la nostra AFA podran estar informats dels resultats del projecte i dels resultats de la recerca i del procés participatiu.

Us adjuntem també una notícia del diari Ara Criatures, en la que s’explica clarament, entre altres coses:

L’avantprojecte de la Lomce que promou el ministre Wert converteix en perifèric i formal el paper de les famílies en els consells escolars, que es converteixen en un espai per a la informació però no per a la coresponsabilitat ni la participació decisòria en la gestió i el govern de les escoles. És a dir, les famílies queden relegades a ser meres espectadores del funcionament dels centres educatius.
El jurista i expert en legislació educativa Ramon Plandiura afirma categòricament que “amb la redacció actual, les famílies passen de tenir competències decisòries a competències consultives tant en els centres públicscom en els privats”.
Podeu llegir l’article complet, clicant aquí: Famílies amb veu. ARA Criatures 4 maig 2013

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies