CRÒNICA DEL “FRIDAYS FOR FUTURE” TALLER DE NADAL

Divendres 4 de desembre hem estrenat els F4F candeleros, primer de tot hem explicat l’origen d’aquest moviment i de com persones tan joves com la Greta Thumberg són capaces de fer propostes transformadores. Com ha estat la Setmana Europea de la prevenció de Residus hem parlat sobre totes les deixalles que generem especialment al Nadal, i com cada any veiem els
contenidors i les escombraries tan plens que hi ha un munt de deixalles que acaben escampades pel terra.

Amb una miqueta de problemes tècnics, hem pogut veure un vídeo que ha preparat l’Alicia per reflexionar sobre el nostre consum, cóm afecta a l’altra part del món, i cóm cadascú de nosaltres som responsables de la petjada que deixem. Ens ha servit per arribar a la conclusió que hem de pensar de manera global enlloc de fer-ho individual.

La segona part ha estat molt participativa, ha servit per a que la Núria pugui escriure la carta als Reis. Entre totes i tots hem decidit que per aconseguir un món més net i més just , és millor que demani als Reis un regal que estigui fet de manera artesanal, de proximitat, amb una llarga vida útil, que serveixi per a desenvolupar la creativitat. Pel Samuel també és important que estimuli la imaginació, el David ha pensat que també pot ser un bon regal alguna cosa de segona mà i el Bernat creu que amb una guitarra compleix tots aquests requisits.

Hem parlat d’aquells regals que són petits i vénen embolicats en una caixa enorme plena de cartró i plàstic, i també hem pensat que són millors els regals que podem obrir i reparar quan s’espatllen i que quan ja no els fem servir, podem donar-los pels qui no en tenen. No ens hem oblidat de parlar de les joguines i ens han explicat un munt de reparacions que han fet, així no hem de llençar-les! Hem estat d’acord que les millors joguines són les que es poden compartir amb els altres i sobretot que jugar no té gènere. La publicitat i el que està més de moda, ens deixa pensar poc, però el Bernat ho té clar, si penses una mica, el millor regal és passar temps amb la gent que t’estimes.

Joguines-diverses

La Nuria ens ha proposat crear el nostre propi calendari d’advent, i hem tingut una pluja d’idees per posar a cada finestreta una activitat. Hem pensat en manualitats fent servir càpsules de cafè buides, arbres de Nadal diferents, experiències en família com veure una peli, fer un escape online, cuinar receptes amb menjar que ens hagi sobrat, fer concurs de rialles, sessions de massatges… La Olaya i la Irene havien fet unes polseres xulíssimes i la Mar ens va sorprendre amb una manualitat feta amb un paper doblegat amb un regal dibuixat del que sortia un cadellet de gos guapíssim.

No ens avorrirem!!!

A més, hem comptat amb la Cristina, una convidada especial que ens ha explicat que han creat un projecte sobre residu zero i que han fet vídeos tutorials que podrem veure a www.vidaokara.com a partir del dia 9 de desembre.

Hem acabat amb la rrrrrrrrrrrrruuuuuuleta de la sort i hem rifat un premi d’estris reutilitzables. Que el gaudiu molt guanyadores!

Ha estat una experiència molt divertida, hem compartit, hem rigut i hem après molt. Només pensant com a col.lectivitat i tenint en compte a tothom, aconseguirem millorar el món i fer-lo més just i sostenible per nosaltres i pels nostres fills i filles.

Fins al proper Friday 4 Future!!

Amb col·laboració de

Comissió de Coeducació 💜

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies