IMPORTANT: Nota informativa sobre les Retallades en Educació

Benvolgudes famílies,

Des de l’AFA creiem que és necessari que tots els pares i mares d’alumnes estiguin plenament informats i conscienciats del que suposen les retallades en l’educació pública que s’estan realitzant i que afecten directament a l’educació dels nostres fills, i en concret també a l’Escola Paco Candel com escola pública.

És per aquest motiu, que de manera esquemàtica us volem presentar un seguit de dades que creiem que són del vostre interès ja que estan deteriorant la qualitat de l’ensenyament públic.

  • S’ha retallat el nombre de professionals als centres (vetlladores, tècniques d’integració social, mediadors/es, traductors/es). Hi ha hagut retallades de plantilles de professorat i substitucions no cobertes col·lapsant el bon funcionament dels centres. Aquesta retallada al creixement, a més a més de l’amortització del 50% dels qui es jubilin, implica més increments de ràtios, disminuir l’atenció de l’alumnat, menys recursos pel reforç i la diversitat
  • Igualment, s’ha retallat en la plantilla dels serveis educatius (equips d’assessorament, pedagògic, centres de recursos, etc.).
  • S’han tancat grups de batxillerat i, hi ha un nombre de places públiques insuficients de cicles formatius, d’educació de persones adultes i de llars d’infants.
  • S’ha paralitzat la construcció de nous centres educatius, així com les reformes i ampliacions de centres que ho requereixen. S’estan donant tancaments de centres escolars ja existents amb la consegüent massificació d’alumnes en els centres escolars. Es manté un gran nombre d’escoles en aules prefabricades.
  • Es retallarà el 50% de la partida destinada al programa d’ajuts socials (FAS) en tota l’administració (beques menjador, per exemple). Això vol dir que es retallaran tant el nombre d’ajuts com les quantitats a percebre per ajut.

És per aquest motiu, que encoratgem a tothom perquè s’informi i es mobilitzi davant d’aquesta situació. Des de l’AFA us mantindrem informats de les properes accions i mobilitzacions per tal de que hi pugueu participar.

Us adjuntem, a continuació, informació sobre una mobilització que tindrà lloc demà dissabte 10, junt amb el manifest en defensa de l’escola pública i contra les retallades.

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies