Accions reivindicatives en defensa de l’escola dilluns 10 i dijous 13 desembre

Benvolgudes famílies,us informem de les seguents accions reivindicatives en defensa de l’educació dels nostres fills que s’han convocat arrel de l’avantprojecte de la LOMCE. Us animem que participeu activament en totes aquestes reivindicacions doncs l’educació i el futur dels nostres fills està en joc.

anunci_som_escolaSomescola.cat convoca la ciutadania de Catalunya a una jornada de protesta contra l’avantprojecte de la LOMCE, i en defensa del model d’escola catalana en llengua i continguts. L’acció coincideix amb la commemoració del Dia Mundial dels Drets Humans i es convoca sota el  lema “Per un país de tots, l’escola en català”,

Dia: Dilluns, 10 de desembre

Hora: a les 18.30h.

Lloc: plaça Sant Jaume de Barcelona.

Us animem a totes les AMPA a penjar en un lloc visible del vostre centre la pancarta i els cartells elaborats per la plataforma. Així, mateix podeu fer un breu acte reivindicatiu amb tota la comunitat educativa el mateix dilluns, 10 de desembre, a la sortida de l’escola.

***********************************************************************

cartell_muce_13D_2012_2Les entitats que conformem el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa) us convoquem a participar activament a la jornada de lluita de l’ensenyament, convocada a tot l’Estat en defensa de l’educació pública i contra la LOMCE i les retallades.

Dia: Dijous, 13 de desembre 

Organitzeu actes de protesta als centres al migdia (cadenes a l’entorn del centre, entre un centre i l’altra, xiulets, pancartes, etc).

Participeu en la Manifestació, a les 18h. de la tarda, des de Pl. Universitat/cruïlla Pelai fins a la plaça Sant  Jaume.

A Catalunya, tenim un doble motiu per sortir al carrer: un atac sense precedents al nostre  model educatiu català i a la immersió lingüística, que posa en qüestió la igualtat d’oportunitats per a tot l’alumnat. D’altra banda, una llei que no fa més que augmentar la mercantilització i aprofundir en la privatització de l’ensenyament públic, alhora que s’estan retallant, de manera desmesurada, els pressupostos de l’educació pública.

Per millorar la qualitat educativa no és necessària una nova llei. És un pretext partidista en moments de crisi per imposar un model educatiu mercantilista, elitista i competitiu.

Es perden conquestes educatives en Cohesió social, Igualtat d’oportunitats en escolarització obligatòria, Integració escolar, Coeducació. Participació democràtica de la comunitat educativa en els centres, Educació per la ciutadania.

Rebutgem aquest intent de desmantellar el nostra model d’escola catalana que, durant més de 30 anys, ha demostrat el seu èxit, tan pel que fa l’aprenentatge de la llengua (tant catalana com castellana), com per ser una eina imprescindible per a la igualtat d’oportunitats i la inclusió social.

Rebutgem la proposta de llei del ministre Wert (LOMCE) pel que representa de privatització i mercantilització de l’ensenyament públic i perquè ens retorna a un model d’escola segregador i reaccionari.

Rebutgem totes les retallades a l’educació i exigim uns pressupostos que facin possible una educació pública i de qualitat per a tot l’alumnat i que no haguem de patir noves retallades.

Demanem la retirada d’aquest avantprojecte.

Demanem la dimissió del ministre Wert.

Demanem que en els propers pressupostos de la Generalitat de Catalunya es doni prioritat a l’educació pública.

PER LA COHESIÓ SOCIAL: NI LOMCE, NI RETALLADES

EN DEFENSA DE L’EDUCACIÓ PÚBLICA I LA LLENGUA CATALANA

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies