Omple la guardiola Setmana de la Solidaritat del 14 al 23 d’octubre

Benvolgudes famílies,

Aquest mes d’octubre, la ciutadania de L’H té de nou un gran  repte: la III Setmana de la Solidaritat. Perquè una nova edició de la Setmana? Perquè malgrat la crisi és menys extensa, ha esdevingut en canvi més profunda per a alguns col·lectius vulnerables. La cronificació de la pobresa ha portat el fenomen de la inseguretat alimentària, és a dir, la impossibilitat d’accedir a aliments saludables, suficients i adequats. Per a moltes famílies no és només una qüestió de qualitat, sinó d’una alimentació bàsica equilibrada..

Ja s’estan repartint les guardioles entre entitats, empreses, comerços i instal·lacions municipals. Aquest any, a la Setmana de la Solidaritat es recolliran diners en comptes d’aliments de llarga durada.

Aquest canvi s’ha decidit després que la Unió Europea hagi recuperat el programa d’aliments secs i que des de la Creu Roja hagin detectat la manca de producte fresc a la dieta de les famílies destinatàries dels ajuts.

“Quan els nostres usuaris venen a cercar els aliments tenim aquests cinc minuts d’escolta i ells ens expliquen que un quiilo d’arròs o de cigrons s’ho poden permetre però que carn o peix els és complicat” diu la presidenta de Creu Roja L’H, Dolores Ruiz. “Aquest és el nostre repte d’aquest any. Espero que ho aconseguim”.

Les escoles es sumen amb aliments

La recollida d’aliments sí que es farà als centres educatius de la ciutat. Serà una manera d’implicar al jovent a la campanya. “Com a les anteriors edicions les escoles s’havien implicat molt, hem volgut mantenir aquesta recollida d’aliments” explica Merche García, representant d’Espai de Ciutadania que afegeix que també es fa “per conscienciar als infants de la ciutat. Hem demanat 3 tipus d’aliments: tonyina en llauna, llet i formatgets”

També es podrà col·laborar amb un altra de les novetats d’enguany: la polsera solidària. Portaran el lema “Sóc de L’H, sóc solidari” i tindran un preu d’un euro.

Més de 70.000 quilos d’aliments en dos anys

Aquest és el tercer any que s’organitza la Setmana de la Solidaritat a L’Hospitalet. A la primera edició es van recollir 32.000 quilos d’aliments, el segon any es van vorejar els 40.000 quilos i també es van començar a recollir diners (es van recaudar més de 13.000 euros). Enguany el repte és nou amb la campanya centrada en omplir les guardioles.

Tots els diners recaptats aniran al Programa d’Aliments de Creu Roja que atén mensualment a 1.280 famílies de L’Hospitalet, el que representa més de 5.100 persones. Qualsevol ajuda és vàlida, Creu Roja recorda que amb només 3 euros, es pot garantir diàriament aliments frescos per a un nen o nena de la nostra ciutat.

També s’ha habilitat un compte corrent per Creu Roja
ES92 0182 2370 4600 1002 2227

omple-la-guardiola

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies