LA DIPUTACIÓ DE BARCELONA SUBVENCIONA LA TRANSICIÓ ECOLÒGICA DE L’AFA

Benvolgudes famílies:

Des de la nostra associació fa temps que ens preocupa la situació d’emergència climàtica i sabem, que com agents socioeducatius tenim una oportunitat magnífica de ser part de la solució, per això hem fet una autoavaluació i hem arribat a la conclusió que podem fer les coses d’una manera molt més responsable i sostenible.

En un primer moment vam pensar en introduir petits canvis en algunes activitats, però de seguida vam començar a veure la possibilitat de dur a terme una transformació molt més extensa, amb incidència a diferents nivells. La llista de propostes va anar creixent de tal manera que en vam adonar que estàvem davant d’un gran projecte de transició ecològica i que necessitava la implicació de tots i totes, alumnes, famílies, centre educatiu, associacions, administració, connectats per un mateix objectiu, amb la complicitat d’una Xarxa Eco-Educativa.

Per afrontar aquest gran repte vam pensar amb quin pressupost podríem comptar, afortunadament la Diputació de Barcelona publicava una convocatòria per finançar projectes educatius d’associacions de famílies d’alumnes de la demarcació de Barcelona durant el curs 2019-2020. La convocatòria volia donar suport a projectes que connecten temps i espais educatius del territori i que promouen els principis i valors del model educació 360. Estudiades les bases vam veure que complíem molts requisits, calia també l’adhesió d’altres agents, amb l’escola vam iniciar les converses amb la Comissió Verda del centre i ens vam inscriure a la Taula pel Clima de l’Ajuntament; una vegada exposat el nostre projecte, tant l’Escola com la Regidoria de Districte van signar un compromís d’adhesió a la nostra Xarxa Eco-Educativa

En la programació inicial, es desplegaven tot un seguit d’activitats dins i fora d’horari escolar relacionades amb el medi ambient, tant per infants com per a les famílies, tant dins com fora de l’horari lectiu, amb la mirada 360 que contemplava la subvenció i que encaixa perfectament amb el nostre model de centre. El projecte s’iniciava el segon trimestre del curs amb el Carnestoltes 2020 dedicat al Mar contaminat i havia d’acabar amb el Casal d’Estiu del juliol 2020. Ateses les circumstàncies esdevingudes per la pandèmia, la data de finalització de les activitats serà el 31 de desembre.

Estem segurs que malgrat les dificultats i amb la vostra col·laboració, assolirem els objectius proposats i teixirem una gran xarxa que actuï, pensi i eduqui en clau ecològica.

Podeu consultar en aquest enllaç les bases i la resolució de la subvenció

Podeu consultar en aquest enllaç el projecte Transició Ecològica: Teixint Xarxa Eco-Educativa.

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies