CRÒNICA “FRIDAYS FOR FUTURE” DEL 16 D’ABRIL

Hola famílies!! 🌞

En plena primavera ens arriba la cinquena sessió “Fridays for Future”, en aquesta ocasió he volgut celebrar 2 dates molt assenyalades, el 22 d’abril Dia de la Terra i el 23 diada de Sant Jordi.

Per començar hem participat en un joc de descobrir paraules ocultes el “PARAULES PARELLES” les hem encertades totes i les hem relacionat així:

Amb les diferents pantalles hem pogut debatre sobre temes molt interessants, així que hem parlat de que la nostra manera de consumir repercuteix en la explotació de recursos naturals i com aquests s’estan esgotant. Com a exemple hem pensat en el nostre consum de paper per dibuixar, escriure, fer llibres, o papiroflèxia com la Mar, i que el recursos que es necessiten son els arbres i l’aigua, menys mal que la Nora té una molt bona idea i ens recomana que aprofitem el paper per les dues cares, per evitar consumir-ne massa.

Hem tingut la gran sort que han aparegut la Giulia i la Maria, que s’han connectat i ens han explicat el seu projecte que consisteix en fer llibretes amb un paper molt especial que salva els arbres i no consumeix gens d’aigua perquè el paper està fabricat amb pedra. Sí sí sona increïble però ens han dit que el carbonat càlcic que utilitzen surt d’un tipus de pedra utilitzada per una empresa de construcció, tot el que es recupera es tritura i el barreja amb una resina no tòxica, ho expliquen genial aqui https://aedrashop.es/pages/papel-piedra però nosaltres hem tingut la sort de poder fer moltes preguntes i hem descobert que és un paper molt resistent i també impermeable, abans d’acomiadar-se ens han regalat un codi de descompte (demaneu-lo al AFA) per si volem tenir una de les seves genials llibretes, ja veureu que per Sant Jordi en tenen unes amb unes il·lustracions especials. 

Com ja tenim a tocar la diada de Sant Jordi, hem tingut la gran sorpresa que els papas i mamas Bibliopatis ens han fet arribar un munt de recomanacions de llibres i també hem compartit el catàleg de recomanacions titulat “Verde que te leo verde” que han elaborat Teachers for Future https://teachersforfuturespain.org/verde-que-te-leo-verde/ i els nens i nenes ens han ensenyat els seu llibres preferits i ja estan pensant nous llibres pel proper  Sant Jordi, segur que en troben sobre animals en extinció com el del Bernat, de gossos i de mons de fantasia.

Hem acabat la jornada amb una activitat d’estampació genial, amb flors naturals hem descobert la tècnica de hapa zome, i hem vist com podem fer uns punts de llibre fantàstics, i ens han sortit moltes idees per estampar roba, bosses i moltes coses. Amb el hapazome no només aconseguireu estampacions úniques, a més gaudireu molt sortint a recolectar unes fulles i flors, connectant molt més amb la terra i potser us passarà com a la Núria que ara cada vegada que passeja no pot evitar fixar-se en totes les plantes que veu i s’imagina com quedarien estampades. 

Ens acomiadem desitjant-vos un feliç dia de la Terra i una preciosa diada de Sant Jordi.


Comissió d’Acció Social 💚
Comissió de Coeducació 💜
AFA Paco Candel

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies