CRÒNICA 2a EDICIÓ CINEMA AMB CRISPETES VIRTUAL “WOLFWALKERS”

Hola famílies!! 🌞

El divendres 4 de juny, arribant ja al final d’aquest curs, hem tingut una cita molt especial amb les famílies a les 18h en la segona edició del cinema amb crispetes virtual al Paco Candel. 🎬🍿
Després de l’experiència amb l’Enola Holmes, teníem ganes de repetir i compartir una tarda en família amb bon cinema, bona conversa i la millor companyia.

Hem començat fent una breu presentació de la pel·lícula que anàvem a veure, “Wolfwalkers”, una fàbula de tolerància i inclusió ambientada en la cultura irlandesa i celta que ens explica una història fantàstica sobre l’amistat, l’empatia i la família.
Ha estat nominada recentment als Òscars 2021 a millor pel·lícula d’animació i ha rebut 5 premis Annie (els Òscars de l’animació),
incloent-hi el de millor pel·lícula independent i el de millor direcció. 🏆
Tot un èxit i un gaudi per la vista i les oïdes (la música de Bruno Coulais és magnífica), que no ens hem volgut perdre.
Un dels seus directors la defineix com “una carta d’amor a la natura” i és que la pel·lícula, ens transmet un missatge ecologista i de respecte cap a la natura i la biodiversitat molt rellevant i actual.

Les protagonistes són dues noies valentes que ens han fet viure aventures i emocions molt intenses. De la seva mà, hem après que es poden fer les coses diferent i que cal conèixer i respectar als éssers vius que ens envolten per poder entendre’s i conviure. Tota una lliçó en els temps que corren!!.

Després de la peli, hem fet un cinefòrum amb les nenes i nens que ens acompanyaven. Volem agrair la seva participació i aportacions que ens han fet pensar i plantejar-nos moltes coses.

Ens hem preguntat per què és més fàcil provocar guerres i enfrontaments que conviure pacíficament. També hem reflexionat sobre quins són els veritables invasors en la pel·lícula i hem estat d’acord que eren els humans, que havien envaït l’hàbitat dels llops. 🐺
Hem parlat sobre com es relacionen els humans amb la natura i amb els animals i sobre la importància de respectar els llocs on viuen i deixar-los viure amb tranquil·litat, respectant els seus espais.
Hem fet també la pregunta de si els “Wolfwalkers” són tan perillosos com semblen i això ens ha portat a la conclusió que, moltes vegades, els nostres prejudicis i desconeixement sobre el que ens envolta, ens fa tenir idees equivocades que no s’ajusten a la realitat. Sovint amb bones intencions, actuem injustament perquè no coneixem prou les persones i les situacions que viuen.
Hem estat totes i tots d’acord en què hem de fer aquest esforç d’apropament i coneixement per afavorir la convivència pacífica i respectuosa. ☮

Per finalitzar la sessió, hem jugat a un kahoot amb preguntes sobre la pel·lícula. Hem de fel.licitar a totes les famílies participants perquè han estat molt atentes i han respost molt ràpid i molt bé i el més important… ens ho hem passat genial!!. 🎉

Ha estat una tarda divertida i entretinguda en què hem descobert una pel·lícula que ens ha encantat i hem pogut compartir impressions, reflexions i opinions que de ben segur recordarem i ens serviran per millorar.

Us esperem en properes edicions, ja sigui de manera presencial o virtual, però segur que amb moltes ganes de trobar-nos i passar una bona estona.

Compartim la presentació que es vam fer de la pel·lícula amb la sinopsi i la fitxa tècnica:

Gràcies famílies!!! 💗

“El descobriment més important de tots els temps és adonar-se que una persona pot canviar el seu futur simplement canviant la seva actitud”
– Oprah Winfrey –

AFA Paco Candel 🌈

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies