TALLER PER FAMÍLIES “MASCULINITATS I GÈNERE”


Hola famílies! 🌞

El passat dimarts 25 d’abril de 2023 vam participar en un taller per famílies sobre Masculinitats i Gènere.
Va ser una activitat organitzada per la Comissió de Coeducació de l’AFA juntament amb la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i l’Associació Homes Igualitaris.

Estava emmarcada dins el projecte REFERENTS, una proposta per a la construcció de masculinitats lliures i compromeses.
El taller estava adreçat a famílies, tant de l’escola com d’altres escoles i AFA’s i a l’equip docent de l’escola. Van assistir 22 persones, a les quals volem agrair la seva implicació i participació.
Ja feia un temps que des de l’AFA volíem tractar el tema de les masculinitats amb les famílies, donat que considerem que és imprescindible poder reflexionar i dotar-nos de recursos per acompanyar als infants en la construcció d’unes masculinitats lliures i compromeses amb la societat que ens envolta.
Sovint s’ha incidit i s’ha treballat molt amb nenes i noies joves, cosa que resulta absolutament necessària, però s’ha parat poca atenció a com els nens i els adolescents confeccionen les seves masculinitats i com aquest procés els afecta i els condiciona en el seu desenvolupament personal.


En aquesta línia, alguns dels objectius de l’acció eren:

  • Revisar i reflexionar sobre el concepte de les masculinitats.
  • Promoure la implicació i el compromís de les famílies en la construcció de
    les masculinitats en infants i joves.
  • Proporcionar eines i recursos per acompanyar-los des del respecte i la
    diversitat de mirades.
  • Generar canvis i fomentar la transformació social des de l’AFA.
Assistents al taller de masculinitats 2023
Llibres taller masculinitats 2023


El taller va ser tot un èxit i l’experiència ha estat fantàstica. L’Aharon, de l’Associació d’Homes Igualitaris va ser l’encarregat de dinamitzar la sessió. Es va crear un ambient on es van poder compartir reflexions, experiències, dubtes i inquietuds en plena llibertat.
L’Aharon va fer que ens sentíssim molt còmodes i va propiciar una dinàmica de diàleg i aportacions que va generar un clima de participació molt positiu i constructiu per les famílies.
Va compartir també amb nosaltres alguns llibres que podem fer servir com a recurs per treballar el tema de les masculinitats i les diferents expressions de gènere.
Ens vam qüestionar coses, vam aprendre i vam recapacitar sobre el nostre paper com a famílies i sobre com podem avançar cap a una evolució en la construcció i la manifestació d’unes masculinitats lliures i diverses.
Considerem que espais com el que es va generar en aquest taller, són necessaris per caminar cap a societats més igualitàries i justes i que el canvi perquè això sigui possible comença en l’educació dels infants de la que, com a famílies, en som les principals responsables.
Esperem poder participar aviat en una pròxima activitat per continuar aprenent i generant canvis en el nostre entorn.
Moltes gràcies a l’Aharon, a la Plataforma Unitària contra les Violències de Gènere i a totes les persones que hi van assistir!!


Ens veiem aviat!!

Comissió de Coeducació 💜

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies