I aquest cap de setmana què fem?

Com ja heu vist, a l’entrar a l’escola: ha arribat la tardor i amb ella, la festa de la Castanyada. 

Com que segur que tindreu forces després de menjar les castanyes i els moniatos, us deixem algunes propostes per a fer aquest cap de setmana. Bona Castanyada i bon cap de setmana llaaaarg!!

Pels artistes:

La invasió de les formes abstractes i geomètriques. 3 de novembre. 12h. MACBA. 6 euros (menors de 5 anys, gratuït). Plaça dels Àngels, 1 08001 Barcelona. http://www.macba.cat

En aquest nou MACBA en família buscarem i examinarem les formes abstractes i geomètriques que es troben amagades en les obres d’art. Com per exemple un punt que es converteix en un cercle i acaba sent una escultura cònica de llum… Formes que s’amaguen, o no, en pintures, escultures, instal·lacions, etc. i que nosaltres farem sortir de les sales perquè envaeixin per sorpresa altres espais del Museu.
Ceràmica per nens: 

04 nov. 12.00 – 13.00. 3,50 euros. de 3 a 12 anys. Museu de la ceràmica. Av.Diagonal 686. http://www.museuceramica.bcn.es

Ceràmica per nens

Descobreix un món màgic de formes i colors a través del fang. Fes volar la teva imaginació creant la teva pròpia peça.
Places limitades. reserves.mad.mti.mc@bcn.cat
Silenci, fem música.
4 novembre, gratuït, 17h. Museu de la Música. Lepant, 150. http://www.bcn.cat/museumusica/ca/ElMuseu.html
Silenci, fem música

Cicle anual de música en directe, els diumenges a la tarda, a les sales d´exposició entre els objectes de la col·lecció. El públic pot visitar el Museu de la Música i, al seu aire, aturar-se a escoltar els músics, que interpreten a manera d´assaig peces amb instruments originals del Museu. Els intèrprets són alumnes de l´ESMUC que tenen l’oportunitat de poder tocar amb instruments històrics, i el públic escoltar-los tal i com sonaven a l’època en que van ser construïts.

 Intèrprets de novembre i desembre 2012:

4 de novembre: Guitarra, (intèrpret a determinar)
11 de novembre: Clavicèmbal Zell, Maria José Anglés
18 de novembre: Trompa i piano, Pepe Reche i Toni Costa
9 de desembre: Clavicèmbal Zell, Maria José Anglés
16 de desembre: Clavicèmbal Zell, Maria José Anglés

Pels cinèfils:
Els cadells viuen en diferents zones del món, però han de retrobar-se per complir una missió urgent: salvar la ciutat de Venècia. Per fer-ho han d’aconseguir el codi de Marco Polo abans que la malvada Bruixa Cornella. Premis Gaudí. Apta per a tots els públics
  • Cinema en català. Gran Via 2. Brave. Dijous, divendres i dissabte a les 16.15, i diumenge a les 12.15
El Cicle de Cinema i Drets dels Infants és un programa educatiu engegat l’any 2000 per la Regidoria de Dona i Drets Civils i l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona, adreçat als centres escolars. L’objectiu del cicle és potenciar, a partir del treball entorn a diferents pel·lícules, la reflexió al voltant dels drets i deures individuals i col·lectius dels infants. Per tercer any aquest projecte també s’obre a totes les famílies i les convida a participar en aquesta proposta, que vol combinar lleure, diàleg i aprenentatge.
Floquet de neu. El Floquet de Neu, l’únic goril·la blanc del món, arriba al Zoo de Barcelona. El seu color fa que acapari totes les mirades dels visitants, però també provoca el rebuig dels seus nous companys goril·les. Quan el Floquet descobreix que la famosa Bruixa del Nord està de pas per la ciutat decideix anar a buscar-la per a què el converteixi en un goril·la normal i corrent. El Floquet de Neu no estarà sol en aquesta aventura. El panda vermell Ailur i la petita Paula seran els seus amics inseparables. (Dret a la diferència i a la no discriminació)
Pels investigadors:
El planetari familiar. 4 de novembre. 11.00-12.30h. 2,5 i 4 euros. Museu Marítim de Barcelona. Av Drassanes 1. http://www.mmb.cat
El planetari familiar

Si voleu conèixer les constel·lacions més importants, els planetes més brillants i com la gent de mar s’ha fixat en el cel per anar d’un port a l’altre en vaixell, us esperem a les sessions familiars del planetari digital.
Pels aventurers:
A la recerca del Senglar.
El Parc de Collserola organitza dissabte (a les 10.30, gratuït) una passejada d’una hora al voltant del Centre d’informació per seguir el rastre del senglar. Si voleu conèixer els hàbits d’aquest animal feréstec cada cop més visible a Barcelona, un guia del parc us acompanyarà en un itinerari on aquest mamífer farà de fil conductor per parlar del bosc mediterrani i proporcionar-vos una visió general d’aquest espai natural, autèntic pulmó verd de la ciutat. La sortida té lloc a les 10.30 hores i dura prop d’una hora i mitja. Us podeu apuntar directament al taulell el mateix dia de la sortida. Les places són limitades per a un màxim de 20 persones.
Contacte: Consorci del Parc de Collserola. Tel. 93 280 35 52 o ci@parccollserola.net
Desfilada StarWars

UNA DESFILADA DE DISFRESSES DE LA GUERRA DE LES GALÀXIES

Aquest dissabte (a les 11.30) se celebra la sisena desfilada Star Wars de BCN. Es tracta d’una trobada que s’organitza cada any, el 4 de novembre, coincidint amb l’estrena de la pel·lícula “La Guerra de les Galàxies”. El punt de sortida és l’Hospital de Sant Pau i des d’aquí s’anirà baixant per l’avinguda Gaudí fins arribar a la Sagrada Família. Si us animeu, us podeu disfressar i participar en el curiós cercavila o, si més no, agafar la càmera i anar-hi per immortalitzar els diferents moments del recorregut. Si voleu, us podeu fer fotografies amb els membres de la comitiva oficial de Star Wars Catalunya. Tant si us disfresseu com si feu fotos, podeu participar en diversos concursos.

***************************************************************
Jocs romans:

UN TALLER PER DESCOBRIR A QUÈ JUGAVEN ELS INFANTS ROMANS

Us heu parat a pensar quan es va començar a jugar al tres en ratlla o a saltar a corda? Aquest cap de setmana (3 i4 nov, a les 11h= podeu descobrir que molts d’aquests jocs tenen centenars d’anys d’història al taller “Els jocs romans en família” que organitza el Museu d’Arqueologia de Catalunya a BCN (cal inscripció prèvia: MAC Barcelona • Tel. 93 423 21 49 • infomac@gencat.cat )
D’una manera didàctica i participativa descobrireu que els nens i nenes romans ja jugaven a molts d’aquests jocs. I així, tot passant-vos-ho bé, fareu un viatge en el temps i descobrireu un munt de coses de l’antiguitat. L’activitat és gratuïta, però és necessari inscriure’s abans.

Contes:

Fundació Contes pel Món:

Dijous, 1 de novembre, 18:00
 Pa amb xocolata i un conte
Forn Boix (c/ Hospital 20, Barcelona) (mapa)
A la tarda… pa amb xocolata i un conte. Aquesta és la proposta del Forn Boix barceloní, que, fins al 13 de desembre, cada dijous a les 18h, tindrà al seu establiment del c/ Hospital de Barcelona el narrador Pep Duran, qui explicarà contes a partir de les il·lustracions de Carme Solé Vendrell.
Mireu l’agenda de la fundació per més propostes de contes.

Contes i Tocs. 3 de novembre. 17.30. 3 euros. Museu Picasso. Aforament limitat (reserva necessària): 93 25630 00/22 (matins de 10 a 13 hores). Montcada, 15-23. http://www.museupicasso.bcn.cat

Tres recorreguts per la col·lecció permanent, tot contemplant algunes de les pintures que ens guien de camí cap als contes i tot escoltant narracions que ens fan reviure les pintures. Gira el Barret 6 i 27 d’octubre, 17 de novembre

Ventall al Vent 13 d’octubre, 3 i 24 de novembre

Tocat del Retoc 20 d’octubre, 10 de novembre

 Circ i pallassos

Free kabaret Especial Castanyada.  3 novembre, 18.30. Gratuït.

Free Kabaret Especial Castanyada

Cabaret especial aeri on joves artistes emergents de l´escena del circ a Catalunya ens presentaran les seves últimes produccions.

– Capicua (trapezi i teles)
– La Clandestina, Col·lectiu de Màstil (acrobàcies i música)
– Ricky, el Professor de Tennis (presentador i clown)

En cas de pluja l´espectacle s´organitzarà a l´Espai Jove Boca Nord. Lloc: Rambla del Carmel amb el Mirador d’Horta

You may also like...

Uso de cookies

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies